collage-jpg

De Pilates methode is een plezierige en effectieve manier om je lichaam in conditie te brengen en te houden. Het is een uniek systeem van kracht- en rekoefeningen dat over een periode van vijftig jaar werd ontwikkeld door Joseph H. Pilates.

Pilates zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Het heeft een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Ook kan het een prima vervolg zijn op een revalidatieprogramma dat u tijdens de fysiotherapie heeft doorlopen waardoor u toekomstige klachten voorkomt!

Waarom Pilates?

Het lichaam is vaak gespannen of uit balans. Daar kunnen tal van redenen voor zijn – zittend werk, eenzijdig tillen (tassen, of kinderen bijvoorbeeld), sporten waarbij u maar een deel van uw lichaam gebruikt. Met Pilates kunt u uw lichaam trainen om onbalans en spanning te verminderen en aan te kunnen.

Pilates zorgt voor: 

  • Een sterker besef en controle van lichaam, houding en beweging

  • Een krachtig ‘powerhouse’ (diepe buik-, rug- en bekkenspieren)

  • Sterkere en langere spieren

  • Flexibiliteit en lenigheid

  • Een gezonde ademhaling

  • En misschien wel het belangrijkst: Pilates is Leuk!

Is het iets voor jou?

Jazeker, Pilates is voor iedereen! De oefeningen kunnen aan ieders persoonlijke mogelijkheden worden aangepast, ook in groepslessen.

De trainingen worden aangeboden in kleine groepen van maximaal 10 personen en zijn nu ook te volgen op locatie in het medisch centrum Kleine Steeg.

Aanmelden

Aanmelden

Meldt u hier direct aan voor onze diensten
Aanmelden