Ben jij een drukke mama (to be) en wil jij graag meer energie, beter in je vel zitten, veilig en verantwoord blijven sporten? Volg dan het speciaal ontwikkelde PowerMama programma!

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken. Hoe doe je dat? PowerMama Sittard-Geleen biedt in samenwerking met PowerMama.nl een speciaal trainingsprogramma aan.

Waarom deelnemen?

Als je tijdens en na je zwangerschap wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld heeft één op de vier vrouwen last van klachten aan de bekkenbodem, zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning. Drie op de vier vrouwen houden na de zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren) over. Een verzakking is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen, hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Tijdens de trainingen van PowerMama wordt hier door middel van verschillende oefeningen extra aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan je reguliere sportactiviteiten. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moet letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie van het spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Het programma is samengesteld door PowerMama.nl in samenwerking met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. We werken in kleine groepjes zodat er voldoende ruimte is om op individueel niveau te trainen. Desgewenst gaan we ook in gesprek met je eigen fysiotherapeut om het programma nog verder aan te passen aan je eigen situatie. Hierdoor zijn de trainingen geschikt voor ervaren en onervaren sporters.

Na aanmelding start je met de PowerMama cursus die bestaat uit 8 vaste lessen. Tijdens de cursus is er ruimte voor extra individuele aandacht en wordt een juiste basis gelegd. Na 8 weken stroom je door naar de PowerMama groepsles en kun je zo lang blijven trainen als gewenst.

Wanneer? 

De PowerMama trainingen worden op maandagavond gegeven.

19.00 – 20.00 uur PowerMama cursus

20.00 – 21.00 uur PowerMama doorlopende groepsles

Kosten

De PowerMama cursus kost € 147,50 voor 8 lessen. 

Voor de doorlopende groepslessen zijn strippenkaarten te koop:

5 strippen € 80,-

10 strippen € 150,-

Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een gedeelte van) de kosten vergoed krijgen bij je zorgverzekering. Hiervoor kun je bij ons een factuur opvragen en deze zelf indienen.info@powermama-sittardgeleen.nl

Neem voor meer informatie en aanmelden

contact op met Sanne Gielen via
info@powermama-sittardgeleen.nl

Of meld je direct aan in de app

klik hier
klik hier

Contact

Kleine steeg 7H
6131 KJ Sittard

tel nr: 0467501560

info@kleinesteeg.nl

Openingstijden
Maandag; 8:00 tot 17:00 uur
Dinsdag; 8:00 tot 19:00 uur
Woensdag; 8:00 tot 20:00 uur
Donderdag; 8:00 tot 20:00 uur
Vrijdag; 8:00 tot 18:00 uur

Voor administratieve vragen verzoeken wij u te bellen op:
Maandag, woensdag
en donderdag: tussen 8.00 – 13.00 uur
Vrijdag tussen 11:00 en 15:00